Engasjement

Engasjement

"AUGUSTIN"

Sommeren 2008 startet det spennende samarbeidet med Hadeland glassverk, og nå er resultatet i butikken, som glasserien Augustin; to forskjellige ølglass og et drammeglass. Sjefsdesigner Maud Gjeruldsen Bugge og Espen Smith har sammen utviklet glasserien Augustin. Med Mauds rike kunnskaper om glass og form, og Espens utømmelige kunnskaper om øl og akevitt, er nå Augustin klar for å oppleves.

Serien består av tre glass; Augustin til de lette og elegante (42 cl), Augustin til de fyldige og runde (58 cl) og Augustin dram (15 cl). Alle er formet for å understreke og fremheve nytelsen av øl og dram.

Espen Smith er for tiden engasjert som konsulent i en rekke nyetablleringer innen mikro - og pubbryggerier.

I september utgir Aschehoug forlag Espens nye praktbok on det gode brygg.

Våren 2016 lanserte Espen fem nye glass i Espens seire ”Augustin” på Hadeland Glassverk.

BØKER

Ikke bare ØL
IEspen Smith har skrevet boka:”Ikke bare øl”:
En reise i ølets vidunderlige og forunderlige verden som både frister, underholder og forfører. Forfatteren viser fram mangfoldet og mulighetene for den som vil lære mer og prøve ut et stadig økende antall med spennende ølsorter. Emnene øl til mat og mat til øl blir fyldig omtalt – sammen med en rekke oppskrifter både på matretter og øldrinker. Alt krydret med morsomme rariteter, historier og anekdoter om øl. Boken foreligger også på svensk.

En guide til AKEVITT
Espen har skrevet det faglige innholdet i boka; En guide til AKEVITT og historien om sjøreisen som skapte den norske nasjonaldrikken. Denne boka presenterer akevittens historie i tekst og bilder, og gir et innblikk i hvordan det hele begynte med en sjøreise tur-retur Trondheim for over 200 år siden.

”All Verdens Øl”
Ølboka ”All Verdens Øl” . Les om 1700 øl fra 800 bryggerier. Espen Smith har vært fagkonsulent for den norske utgaven, som kom i 2010.

"Espens ØLSAFARI" - De beste Ølturene og den beste Ølmaten.
Espen har lang erfaring som foregragsholder og reiseleder med øl some tema. Denne gang gir han oss de beste tipsene ol ølreiser til Danmark, Tsjekkia, Belgia, Tyskland, Skottland og Oslo. En lekker of gjennmoillustrert bok for all som liker øl.

"Boka er en reise- og opplevelsesbok i god matreisetradisjon. Ølkjenneren Smith, som regnes som Norges fremste, klarer å formidle kunnskap og inspirasjon samtidig som han underholder. En delikat bok som har noe å gi til alle som liker øl." (Dagbladet 2015)

 

Akevitt – en guide fra Aalborg til Ægir, er den første boken i Norge som presenterer alle akevitter som er tilgjengelig på markedet
med smaksvurderinger og anbefalte bruksområder. I tillegg presenteres hver akevitt med kort historikk, fakta og kuriosa, og forfatteren gir tips og råd om hvordan vår nasjonalskatt helst bør drikkes, håndteres og lagres.

(Vega Forlag, september 2015)

"Work is the curse of the drinking class.." - Oscar Wilde